11.30 – 12.01

Didžiausias craft alaus festivalis Lietuvoje – VAF 2018: skoniai, susitikimai ir įspūdžiai!

Įsigyk bilietus iš anksto – artėjant renginiui bilietai brangs!

Kas yra VAF?

VAF (Vilniaus Alaus Festivalis) – tai didžiausias Lietuvoje nepriklausomas craft alaus festivalis, suburiantis visus aludarius, craft kultūros entuziastus, pramogų sričių specialistus ir visus, besidominčius ar norinčius susipažinti su craft kultūra, į dviejų dienų precedento neturintį renginį.

 

Trumpa VAF lankytojo atmintinė :

  • Festivalio degustacinė taurė dovanų, su kuria alų ragausite be papildomo mokesčio.
  • 200 skirtingų alaus rūšių.
  • 35 bravorai.
  • 15 šalių.
  • Paskaitos, degustacijos, susitikimai, diskusijos su įdomiausiais craft aludariais.
  • Maisto ir alaus derinimas.
  • Net 2000 bendraminčių.
  • VIP lounge zona.
  • Jokių papildomų mokesčių, išskyrus maisto stendus ir specialias pramogas kaip jodinėjimas ant dramblio ar barzdos skutimas (atsiskaitymas – tik grynaisiais).

 

Koks yra festivalio darbo laikas?

Penktadienį (lapkričio 30) 17-23 val.

Šeštadienį (gruodžio 1) 17-23 val.

 

Kas organizuoja VAF? 

Idėja surengti VAF kilo alaus entuziastams, kuriuos į priekį veda alaus someljė Vidmantas Čičelis ir Ričardas Barakūnas. Abu yra puikiai žinomi veidai Lietuvos ir užsienio craft alaus scenoje, kurie nuolat svajojo apie kokybišką, įsimintiną alaus festivalį Lietuvoje – tokį, kokiuose abiem teko lankytis užsienyje. Renginio idėją palaiko ir rėmėjai, be kurių pagalbos VAF tikrai nebūtų įmanomas.

 

Kas vyks VAF metu?

VAF suburs 35 aludarius iš 15 šalių, kurie festivalio lankytojus supažindins su daugiau nei 200 alaus rūšių. Kiekvieną festivalio dieną aludariai pristatys skirtingas alaus rūšis, todėl lankytojai turės galimybę paragauti pačių įvairiausių skonių – nuo senųjų, tūkstančius metų aludarių perduodamų receptų iki eksperimentų, tokių kaip alus brandintas medinėse vyno ar viskio statinėse, alus su egzotiniais vaisiais ir kitais netradiciniais skoniais. Prie alaus šviežią ir įvairų maistą siūlys gatvės maisto atstovai, įsikūrę food truck‘uose. Festivalis okupuos 2 sales ir didelę sceną, kuriose vyks alaus ir maisto degustacijos, paskaitos, istorijos, susitikimai. 2 dienos, kupinos naujų skonių, pojūčių ir susitikimų.

 

Ar alus bus mokamas?

Ne, už visą degustuojamą alų mokėti nereikės.

 

Kas yra VAF taurė? 

Kiekvienas įsigijęs VAF bilietą gaus VAF degustacinę taurę, su kuria galės vaikščioti po aludarių stendus ir ragauti jų alus be jokio papildomo mokesčio. Taurė kiekvienam festivalio lankytojui bus dovanojama.

 

Kas yra VIP bilietas?

VIP bilietą turintys lankytojai, galės patogiai įsikurti, pabendrauti ar tiesiog pailsėti nuo festivalio šurmulio atskiroje lounge zonoje, kur bus vaišinami kava ir užkandžiais. Taip pat VIP bilietą turintys  lankytojai turės pirmenybinį patekimą į visas degustacijų sales.

 

Kokie renginiai ir degustacijos vyks VAF metu? 

Renginių programa dar pildoma, daugiau informacijos rasite čia.

 

Kur galima apsistoti festivalio metu?

Informacija apie siūlomą apgyvendinimo vietą pasirodys netrukus, sekite naujienas čia.

 

Organizatoriai

Vidmantas Čičelis – alaus someljė, savo sertifikatą įgijęs London Institute of Brewing and Distilling. Jau keletą metų Vidmantas keliauja po Lietuvos barus ir restoranus, kur pasakoja ir moko pramogų srities profesionalus alaus vartojimo kultūros. Vidmantas yra sukūręs tokius projektus kaip alausrenginiai.lt ir craftlt.com, kur supažindina su lietuviškąja bei craft kultūra apskritai.

 

Ričardas Barakūnas – savo žinių bagažą sukaupė mokydamasis Scandinavian School of Brewing, o someljė sertifikatą taip pat gavo Institute of Brewing and Distilling. 15 metų dirbo vyr. aludariu, keliavo ir teisėjavo daugybėje alaus konkursų ir renginių tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Taip pat dėsto Scandinavian School of Brewing.

 

Emilija Ferevičiūtė –  gali papasakoti neįtikėtiną istoriją, kaip komunikacijos specialistė, ilgus metus dirbusi leidybos ir knygų platinimo srityje, prisijungė prie dviejų alaus someljė ir tapo viena iš VAF organizatorių bei craft alaus baro Local Pub bendrasavininke. Emilija administravo ir kūrė turinį svetainėms  alausrenginiai.lt ir craftlt.com – taip prasidėjo pažintis su craft kultūra,  kuri laikui bėgant virto nuosavu verslu.